вторник, 26 ноември 2013 г.

Какво е да си водопроводчик в София?

В днешно време за много хора дори идеята да бъдат водопроводчик е непривлекателна. Вероятно причината е в това, че ние винаги се занимаваме с тръби, вода, отпушване на мръсни канали и може би тази работа не е допада на хора, които не обичат да си цапат ръцете - това разбираемо. За много хора това може да бъде много неприятна работа - почистване на канализации и отпушване на тоалетни, но да се каже, че не получаваме възнаграждава като се помага на хората и оправяме техните водопроводни аварии не е така. Ние сме на разположение денонощно в София и това прави задачата ни още по-непредсказуема от време на време.

Но нека да разгледаме най-общите аспекти на един наш работен ден.

Непредвидимо работно време

В общи линии работния ден на един добър водопроводчик започва винаги доста по-рано от нормалното или приключва доста по-късно от нормалното. Докато Вие ставате от леглото едва когато изгрее слънцето, ние сме в 24 часова готовност да реагираме при проблем. Получаваме обаждания по всяко време на нощта или рано сутрин и винаги се стараем потеглим възможно най-бързо за да може да пристигнем навреме при Вас, независимо дали се налага да прекосим София от единия до другия край за да Ви помогнем с някоя спукана тръба или запушена тоалетна! 

ВиК инсталации

Смяна на щрангове в София
Много от това което правят водопроводчиците по време на строителството се прилага и след това на дома Ви. Най-основно това включва да се уверим, че водата се получава от точка А до точка Б, възможно най-бързо и ефективно, доколкото позволява ситуацията - разбира се. Определено се изисква доста труд и умения когато става въпрос за подмяна на съществуващи щрангове, за да гарантираме за тяхната изправност и експлоатация в продължение на няколко години безпроблемно.

Отпушване на канали


По-голяма част от работата на един водопроводчик е в поддръжката на съществуващите ВиК

инсталации - те неизбежно се развалят, водопроводни тръби започват да пропуснат, течовете винаги са трудно откриваеми, а Вие започвате да наводнявате Вашите комшии на долните етажи или наводнявате себе си, което само по себе си води до допълнителни разходи. Винаги препоръчване на нашите клиенти да се възползват от нашите предложения за абонаментна поддръжка на ВиК инсталациите, а не да ни търсят едва когато има наличен проблем и отстраняването му коства много повече от стойността на периодичната проверка. Въпреки всичко друго запушванията понякога са доста коварни и за нас самите и една запушена тоалетна например може да стане доста предизвикателна задача, ако не се предприемат необходимите действия навреме.

Нашите водопроводчици обикновено са снабдени с всички необходими инструменти и машини за да извършват отпушването възможно най-бързо.

Течове от неуплътнени кранове

Водопроводните тръби не са вечни и в някакъв момент нас Вас ще Ви се наложи да търсите скрит теч, които в повечето случай е доста трудно или невъзможно да се открие без къртене, ако не се използва специална апаратура за откриване на течове или така наречената термографска диагностика.

Най-често течовете се получават с течение на дълго време дори и години и Вие разбирате едва когато съседа под Вас не Ви се оплачи, че го наводнявате. Тогава всички хора изпадат в ужас, от една страна това се дължи на факта, че незнаете точко къде е той, а от друга, че това са допълнителни разходи и почти винаги се налага къртене и този процес става доста труден и сложен - за съжаление. 

За това препоръчваме поне веднъж годишно да се обследват най-вече мокрите помещения превантивно за влага и други проблеми с връзки на ВиК инсталацията и т.н.

За повече информация можете да посетите нашия официален уеб сайт за отпушване и почистване на канали и тоалетни: http://otpushvane.info/

Няма коментари:

Публикуване на коментар